Prema zvaničnoj definiciji „prirodni probiotici su živi organizmi koji pružaju zdravstvene pogodnosti domaćinu, kad se koriste u odgovarajućoj dozi“. To su najčešće vrste bakterija, ali takođe postoje neki kvasci koji veoma slično deluju. Organizam se može snabdeti probioticima preko brojnih suplemenata, kao i preko hrane spravljene bakterijskom fermentacijom.

Probiotski proizvodi uključuju jogurt, kefir, kiseli kupus, tempeh i to su najčešće korišćeni prirodni probiotici danas, koji se vrlo rado preporučuju.Ne treba ih mesati s prebioticima, prehrambenim vlaknima koja pomažu u održavanju broja dobrih bakterija sto se već nalaze u našim crevima. Postoji više vrsta probiotika koji su se pokazali značajnim za jačanje imuniteta, a najrasprostranjenije grupe uključuju Lactobacillus i Bifidobacterium. Takođe, ima mnogo podvrsta unutar svake grupe, a svaka vrsta ima mnogo sojeva.

Različiti prirodni probiotici u hrani ili kapsulama su korisni za različita zdravstvena stanja, pa je samim tim potrebno odabrati onaj odgovarajući.

Naša topla preporuka je naravno Bulardi Probiotik.

Bulardi koristi kolačiće kako bi perosnalizovao sadržaje i analizirao posjete. Poštuje pravila politike privatnosti. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close