U Zagrebu je od 6.-9.decembra održan 1. evropski kongres mladih gastroenterologa na kome je prisustvovalo više od 500 lekara iz cele Evrope.

 

Glavni cilj ovog skupa bio je da se unaprede i utvrde nova saznanja iz oblasti gastroenterologije sa željom da se stimuliše i poboljša saradnja i razmena informacija i novih znanja između mladih gastroenterologa iz cele Evrope.

Glavne teme kongresa bile su Novosti iz hepatologije i transplantacije jetre, mikrobiota, funkcionalne bolesti creva, inflamantorne bolesti creva, klinička nutricija, gastroenterološka onkologija i edukacija mladih gastroenterologa.

Naša Kompanija bila je jedan od glavnih sponzora kongresa i podržala je učešće 30 mladih gastroenterologa iz celog regiona (Srbija, Hrvatska, Bosna i Crna Gora). Tokom kongresa održane su dve poster sesije, a na svakoj je proglašen najbolji rad. Dr Dušanka Novosel iz KC Crne Gore, koja je biila naš gost na konferenciji, proglašena je za najbolju I primila je nagradu za usmenu poster prezentaciju poslednjeg dana kongresa.

 

Ipak, vrhunac našeg učašća bio je u petak 7.decembra kada smo imali 30-min satelitski simpozijum posvećen Bulardiju.

 

Naše teme i predavači su bili:

  • “Mesto i uloga Bulardi u očuvanju zdravlja i izlečenju bolesti”

Gianluca Ianiro,

Fondazione Policlinico Universitario Gemelli, Università Cattolica del Sacro Cuore, Rim, Italija

  • “Kako S.boulardii utiče i menja crevnu floru?”

Vladimir Milivojević,

Klinika za gastroenterologiju KLiničkog centra Srbije, Beograd, Srbija

 

Našem satelitskom simpozijumu je prisustvovalo oko 300 slušalaca, kojii su na kraju uzeli učešće u diskusiji i pokazali veliki interes za naš preparat, mehanizam delovanja i kliničke studije koje govore o njegovoj efikasnosti i bezbednosti.

Smatramo da smo samim prisustvom na ovom kongresu, ali i stručnim i sadržajnim predavanjem o preparatu Bulardi, doprineli daljoj promociji i širenju svesti o mestu i ulozi S.boulardii u svim indikacijama u kojima se preporučuje.

Bulardi koristi kolačiće kako bi perosnalizovao sadržaje i analizirao posjete. Poštuje pravila politike privatnosti. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close